Kokvilnas gultas veļas izpārdošana, atlaide līdz 40%. Noklikšķiniet šeit!

Kāpēc ir vērts atteikties no pidžamas?

Lielu daļu savas dzīves pavadām guļot, tāpēc ļoti svarīgi ir atrast ērtāko, efektīvāko un patīkamāko veidu, kā atpūsties un atgūt spēkus. Viens no veidiem - parūpēties par ērtu gultas veļu, radīt omulīgu un mierīgu atmosfēru guļamistabā. Miega kvalitāti ietekmē matracis, istabas temperatūra un daudzi citi faktori, bet vai esi kādreiz domājis par pidžamas lomu un kas notiktu, ja no tās atteiktos?

Apģērba nozīme miega laikā

Tas, ko valkājat, kad guļat, patiesībā ir ļoti svarīgi. Ideālajai pidžamai vai naktskreklam jābūt ne tikai brīvam, ērtam un elpojošam, bet arī gandrīz nemanāmam. Vēl viena ir alternatīva - vispār atteikties no pidžamas. Protams, tas nav piemērots visiem, taču noteikti vajadzētu mēģināt gulēt kailam.

Pirmkārt, kailums ir dabisks, pat ja mūsdienu cilvēks no tā ir mazliet atradināts. Otrkārt, guļot bez drēbēm, nav papildu auduma slāņa, tāpēc āda mazāk cieš no berzes un nekas neierobežo kustības vai gaisa plūsmu. Vasarā gulēt bez pidžamas būs vēsāk, un izvēloties satīna gultas veļu, varēsiet baudīt tās vēsumu ar visu ķermeni.

Kāpēc ir labi gulēt kailam?

Var atrast daudz argumentu, bet patiesībā gulēt bez pidžamas ir vienkārši ērtāk. Ķermenim būs vieglāk uzturēt optimālo temperatūru, un jūs ātrāk atslābināsieties un aizmigsiet. Šāds miegs ir īsta atelpa ādai, kas dienas laikā piedzīvo berzi no drēbēm. Maigs gultas veļas kontakts ar ādu var darboties arī kā masāža, uzlabojot asinsriti.

Par gulēšanu bez drēbēm var atrast dažādus viedokļus. Tiek uzskatīts, ka atteikšanās no pidžamas palīdz justies svaigākam, atvieglo rūpes par savām intīmajām vietām un pat palīdz regulēt hormonus vai paātrina vielmaiņu. Protams, lai to apstiprinātu, būtu nepieciešami plaši pētījumi, taču labākais veids, kā atklāt "kailās" gulēšanas priekšrocības, ir to izmēģināt.

Turklāt gulēšana pārī kailiem var būt noderīga arī dažādu psiholoģisku iemeslu dēļ: tas var stiprināt jūsu savstarpējo saikni un atgriezt attiecībās kaisli. Atteikšanās no pidžamas palīdzēs pierast pie sava kailā ķermeņa, būt pārliecinātākam partnera priekšā un izveidot ciešāku emocionālu saikni vienam ar otru.

Kāpēc ir vērts atteikties no pidžamas? | Voodipesu | Nostrahome.ee

Kā nodrošināt higiēnu un komfortu?

Protams, ja nolemjat atteikties no pidžamas, ir jāveic nelieli sagatavošanās darbiņi. Labākam miegam vispiemērotākā ir dabīga auduma gultas veļa, kas ir maiga saskaroties ar ādu. Daudziem patīk kokvilnas satīna gultas veļa, taču varat izvēlēties arī flaneli, kokvilnu vai perkali. Dabiskā šķiedra nodrošinās komfortu, jo ir mīksta un patīkama pieskaroties, ātri uzsūc mitrumu (piemēram, sviedrus) un iztvaiko to.

Pēc atteikšanās no pidžamas gultas veļu ieteicams mazgāt nedaudz biežāk nekā parasti. Šeit atklājas arī kokvilnas gultas veļas priekšrocības - to ir viegli mazgāt, var izvēlēties arī augstāku temperatūru.

Vai visi var gulēt kaili?

Dažādas aptaujas internetā liecina, ka dažādās valstīs līdz pat 30 % cilvēku guļ kaili. Protams, viņu izvēli nosaka daudzi faktori, taču ir daži gadījumi, kad nevajadzētu steigties atteikties no ērtas pidžamas.

Tiem, kam ir īpaši jutīga āda, var būt ērtāk gulēt pidžamā. Guļot kailam, āda vairāk saskaras ar gultas veļu, kas var to kairināt. Tāpat nav ieteicams atteikties no pidžamas tiem, kuri nakts laikā bieži ceļas, staigā vai staigā miegā – tas var palielināt risku, ka var rasties neērtas situācijas, kad bez drēbēm jūs pamana citi ģimenes locekļi vai kaimiņi. Ziemā vai tad, kad jāguļ vēsākā gaisa temperatūrā, vislabāk izvēlēties siltas pidžamas no dabīgiem audumiem, kas ne tikai ļaus justies omulīgi, bet arī palīdzēs sasildīties un ātrāk aizmigt.

Tomēr daudziem cilvēkiem patīk gulēt kailiem un viņi saredz tajā daudzas priekšrocības. Ja šaubāties, vienkārši izmēģiniet to un varēsiet novērtēt, kā gulēt ir ērtāk tieši Jums. Tomēr vienmēr izvēlieties kvalitatīvu gultas veļu, kas izgatavota no dabīgām šķiedrām, un rūpējieties par to pareizi.

Saistītās preces

avatar